Single-Family   Location:  Chicago, IL  Photos:  Marty Peters   "Loft & Found"   This renovation of two existing loft warehouse dwelling units resulted from a need for a family to expand and take advantage of the spectacular views.  The previous loft was small with a tight spiral stairs to a small rooftop room.  Attached was a small  roof deck surrounded by a sea of flues and vents all of which overlooked a skyline view.  A new large centrally located kitchen was created to serve as the units “anchor”.  The kitchen is comprised of two elements; a tall wall section that houses all the appliances and serves as a screen to the rear spaces,  and a long island that provides generous space for seating and cooking.  A new glass lined staircase was created up to a newly expanded penthouse.  A large deck and trellis was created outside with ample landscaping, all adding to the dramatic skyline experience.

Single-Family
Location: Chicago, IL
Photos: Marty Peters

"Loft & Found"

This renovation of two existing loft warehouse dwelling units resulted from a need for a family to expand and take advantage of the spectacular views.

The previous loft was small with a tight spiral stairs to a small rooftop room.  Attached was a small  roof deck surrounded by a sea of flues and vents all of which overlooked a skyline view.

A new large centrally located kitchen was created to serve as the units “anchor”.  The kitchen is comprised of two elements; a tall wall section that houses all the appliances and serves as a screen to the rear spaces,  and a long island that provides generous space for seating and cooking.

A new glass lined staircase was created up to a newly expanded penthouse.  A large deck and trellis was created outside with ample landscaping, all adding to the dramatic skyline experience.

  Single-Family   Location:  Chicago, IL  Photos:  Marty Peters   "Loft & Found"   This renovation of two existing loft warehouse dwelling units resulted from a need for a family to expand and take advantage of the spectacular views.  The previous loft was small with a tight spiral stairs to a small rooftop room.  Attached was a small  roof deck surrounded by a sea of flues and vents all of which overlooked a skyline view.  A new large centrally located kitchen was created to serve as the units “anchor”.  The kitchen is comprised of two elements; a tall wall section that houses all the appliances and serves as a screen to the rear spaces,  and a long island that provides generous space for seating and cooking.  A new glass lined staircase was created up to a newly expanded penthouse.  A large deck and trellis was created outside with ample landscaping, all adding to the dramatic skyline experience.

Single-Family
Location: Chicago, IL
Photos: Marty Peters

"Loft & Found"

This renovation of two existing loft warehouse dwelling units resulted from a need for a family to expand and take advantage of the spectacular views.

The previous loft was small with a tight spiral stairs to a small rooftop room.  Attached was a small  roof deck surrounded by a sea of flues and vents all of which overlooked a skyline view.

A new large centrally located kitchen was created to serve as the units “anchor”.  The kitchen is comprised of two elements; a tall wall section that houses all the appliances and serves as a screen to the rear spaces,  and a long island that provides generous space for seating and cooking.

A new glass lined staircase was created up to a newly expanded penthouse.  A large deck and trellis was created outside with ample landscaping, all adding to the dramatic skyline experience.

  Single-Family   Location:  Chicago, IL  Photos:  Marty Peters   "Loft & Found"   This renovation of two existing loft warehouse dwelling units resulted from a need for a family to expand and take advantage of the spectacular views.  The previous loft was small with a tight spiral stairs to a small rooftop room.  Attached was a small  roof deck surrounded by a sea of flues and vents all of which overlooked a skyline view.  A new large centrally located kitchen was created to serve as the units “anchor”.  The kitchen is comprised of two elements; a tall wall section that houses all the appliances and serves as a screen to the rear spaces,  and a long island that provides generous space for seating and cooking.  A new glass lined staircase was created up to a newly expanded penthouse.  A large deck and trellis was created outside with ample landscaping, all adding to the dramatic skyline experience.

Single-Family
Location: Chicago, IL
Photos: Marty Peters

"Loft & Found"

This renovation of two existing loft warehouse dwelling units resulted from a need for a family to expand and take advantage of the spectacular views.

The previous loft was small with a tight spiral stairs to a small rooftop room.  Attached was a small  roof deck surrounded by a sea of flues and vents all of which overlooked a skyline view.

A new large centrally located kitchen was created to serve as the units “anchor”.  The kitchen is comprised of two elements; a tall wall section that houses all the appliances and serves as a screen to the rear spaces,  and a long island that provides generous space for seating and cooking.

A new glass lined staircase was created up to a newly expanded penthouse.  A large deck and trellis was created outside with ample landscaping, all adding to the dramatic skyline experience.

  Single-Family   Location:  Chicago, IL  Photos:  Marty Peters   "Loft & Found"   This renovation of two existing loft warehouse dwelling units resulted from a need for a family to expand and take advantage of the spectacular views.  The previous loft was small with a tight spiral stairs to a small rooftop room.  Attached was a small  roof deck surrounded by a sea of flues and vents all of which overlooked a skyline view.  A new large centrally located kitchen was created to serve as the units “anchor”.  The kitchen is comprised of two elements; a tall wall section that houses all the appliances and serves as a screen to the rear spaces,  and a long island that provides generous space for seating and cooking.  A new glass lined staircase was created up to a newly expanded penthouse.  A large deck and trellis was created outside with ample landscaping, all adding to the dramatic skyline experience.

Single-Family
Location: Chicago, IL
Photos: Marty Peters

"Loft & Found"

This renovation of two existing loft warehouse dwelling units resulted from a need for a family to expand and take advantage of the spectacular views.

The previous loft was small with a tight spiral stairs to a small rooftop room.  Attached was a small  roof deck surrounded by a sea of flues and vents all of which overlooked a skyline view.

A new large centrally located kitchen was created to serve as the units “anchor”.  The kitchen is comprised of two elements; a tall wall section that houses all the appliances and serves as a screen to the rear spaces,  and a long island that provides generous space for seating and cooking.

A new glass lined staircase was created up to a newly expanded penthouse.  A large deck and trellis was created outside with ample landscaping, all adding to the dramatic skyline experience.

309 6 Fsm.jpg
309 6 Gsm.jpg
  Single-Family   Location:  Chicago, IL  Photos:  Marty Peters   "Loft & Found"   This renovation of two existing loft warehouse dwelling units resulted from a need for a family to expand and take advantage of the spectacular views.  The previous loft was small with a tight spiral stairs to a small rooftop room.  Attached was a small  roof deck surrounded by a sea of flues and vents all of which overlooked a skyline view.  A new large centrally located kitchen was created to serve as the units “anchor”.  The kitchen is comprised of two elements; a tall wall section that houses all the appliances and serves as a screen to the rear spaces,  and a long island that provides generous space for seating and cooking.  A new glass lined staircase was created up to a newly expanded penthouse.  A large deck and trellis was created outside with ample landscaping, all adding to the dramatic skyline experience.

Single-Family
Location: Chicago, IL
Photos: Marty Peters

"Loft & Found"

This renovation of two existing loft warehouse dwelling units resulted from a need for a family to expand and take advantage of the spectacular views.

The previous loft was small with a tight spiral stairs to a small rooftop room.  Attached was a small  roof deck surrounded by a sea of flues and vents all of which overlooked a skyline view.

A new large centrally located kitchen was created to serve as the units “anchor”.  The kitchen is comprised of two elements; a tall wall section that houses all the appliances and serves as a screen to the rear spaces,  and a long island that provides generous space for seating and cooking.

A new glass lined staircase was created up to a newly expanded penthouse.  A large deck and trellis was created outside with ample landscaping, all adding to the dramatic skyline experience.

309 6 Ism.jpg
309 6 Jsm.jpg
  Single-Family   Location:  Chicago, IL  Photos:  Marty Peters   "Loft & Found"   This renovation of two existing loft warehouse dwelling units resulted from a need for a family to expand and take advantage of the spectacular views.  The previous loft was small with a tight spiral stairs to a small rooftop room.  Attached was a small  roof deck surrounded by a sea of flues and vents all of which overlooked a skyline view.  A new large centrally located kitchen was created to serve as the units “anchor”.  The kitchen is comprised of two elements; a tall wall section that houses all the appliances and serves as a screen to the rear spaces,  and a long island that provides generous space for seating and cooking.  A new glass lined staircase was created up to a newly expanded penthouse.  A large deck and trellis was created outside with ample landscaping, all adding to the dramatic skyline experience.

Single-Family
Location: Chicago, IL
Photos: Marty Peters

"Loft & Found"

This renovation of two existing loft warehouse dwelling units resulted from a need for a family to expand and take advantage of the spectacular views.

The previous loft was small with a tight spiral stairs to a small rooftop room.  Attached was a small  roof deck surrounded by a sea of flues and vents all of which overlooked a skyline view.

A new large centrally located kitchen was created to serve as the units “anchor”.  The kitchen is comprised of two elements; a tall wall section that houses all the appliances and serves as a screen to the rear spaces,  and a long island that provides generous space for seating and cooking.

A new glass lined staircase was created up to a newly expanded penthouse.  A large deck and trellis was created outside with ample landscaping, all adding to the dramatic skyline experience.

100731-522.jpg